wo 30 oktober

Stef Kamil Carlens & The Swoon

Aanvang: 20:00
Stage: Main Stage

Stef Kamil Carlens is een veelzijdige artiest die zijn stempel heeft gedrukt op de wereld van beeldende kunst en muziek. Zijn multidisciplinaire benadering omvat de rollen van beeldend kunstenaar, zanger, muzikant, componist en producer. Deze diverse talenten komen samen in de opmerkelijke voorstellingen van zijn gezelschap, de Zita Swoon Group.

De muzikale reis van Carlens begon in de jaren 90, toen hij bekendheid verwierf na zijn tijd als bassist bij dEUS. Na deze start begon hij een kleurrijke carrière met talloze albums, honderden concerten op nationale en internationale podia, en diverse samenwerkingen voor theater en film. Zijn werk weerspiegelt een verlangen om zowel zijn feitelijke leeftijd als zijn innerlijke kind te omarmen, wat resulteert in levendige werelden die het onbevangene en het melancholische verenigen.

Zijn indrukwekkende bijdragen resulteerden in een Music Industry Award in februari 2020, waar hij werd bekroond als ‘Beste Muzikant’.

Deze bekroning betekende echter niet het einde van zijn artistieke exploraties. Carlens blijft zowel solo als met zijn band optreden, waarbij hij vaak als One Man Band verschillende instrumenten bespeelt. Zijn muzikale veelzijdigheid blijkt ook uit zijn recente project, waarin hij samen met de gelegenheidsband “The Gates of Eden” het werk van Bob Dylan op het podium brengt. In 2021 streamde Carlens een liveconcert ter ere van Dylan’s tachtigste verjaardag, wat leidde tot het uitbrengen van het dubbelalbum “Play Bob Dylan” in februari 2023.

Stef Kamil Carlens blijft een intrigerende en invloedrijke figuur in de kunstwereld, voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om zijn artistieke visie te delen en te evolueren. Zijn reis is niet alleen een reflectie van zijn eigen creativiteit, maar ook een inspiratie voor anderen die streven naar vernieuwing en expressie binnen de kunsten.

Op het podium brengt hij samen met zijn band nieuw en oud werk uit zijn uitgebreide repertoire, van melancholisch tot superfunky.

 

Nel Ponsaers – Roland Juno 106 & Jupiter 8 synthesiser, Casioclub M-100, Wurlitzer piano, vocals
Rahmat Emonds – violin, electric guitar, vocals
Alban Sarens – Philicorda organ
Nicolas Rombouts – electric bass & upright bass, vocals
Stef Kamil Carlens
– electric, acoustic & resophonic guitar, vocals

 

LOCATIE: OC De Djoelen