vr 31 mei

Admiral Freebee (B)

Aanvang: 21:30
Stage: Main Stage

Na een succesvolle passage in AB zet Admiral Freebee de viering van het twintigjarig bestaan van zijn naamloze debuutplaat verder. Deze Belpop-klassieker van formaat kan je opnieuw live horen op 31 mei in ons Goezot in’t hofke.

Admiral Freebee won in 2000 Humo’s Rock Rally zo goed als dubbel: als finalist na Mintzkov in ‘De Heilige Top 3’ én als terechte winnaar van de publieksprijs. Frontman Tom Van Laere viel meteen op als een geanimeerde songwriter in de gedaante van bezeten en heilzame prediker.

‘Rags ’n Run’, ‘Ever Present’, ‘Einstein Brain’ en ‘Mediterranean Sea’: niet minder dan vier succesvolle singles zijn ontsproten aan het tijdloze debuut van Admiral Freebee dat in 2003 volgde. Hij liet zich al meteen goed omringen door bijzonder volk zoals Nathalie Delcroix (Laïs), Lars van Bambost (Noordkaap), Gert Bettens (K’S Choice) en Lazy Horse (Flip Kowlier). Het album werd overstelpt met lovende recensies en deze instant klassieker stond niet minder dan 70 (!) weken in de albumcharts van Ultratop geparkeerd. Exact 20 jaar later heeft het album nog geen gram aan actualiteit of luisterplezier ingeboet.

Den admiraal is nog aan het bekomen van de uitverkochte show in het teken van de Rewind-reeks van Ancienne Belgique. Die reeks zet belangrijke platen van artiesten in de spotlight om hun verjaardag te vieren, en zo werd het titelloze debuut afgelopen weekend integraal gespeeld. De fun spatte er van af, zowel bij de muzikanten als bij het publiek.

 

 

 

 

LOCATIE: Zweepes Ven