Blues in't Hofke 2019


Zondag 9 Juni 2019

Kerkstraat 46, 2360 Oud-Turnhout(B)

STEVEN TROCH (B) & BIG CREEK SLIM (DEN)

STEVEN TROCH (B) & BIG CREEK SLIM (DEN)

Riverside Stage : Meerdere tijdstippen (tussen de bands door)

Steven Troch is één van de allerbeste mondharmonicaspelers die ons landje rijk is en daarenboven heeft hij een bluesstem waar velen jaloers op zijn. Fried Bourbon betekende zijn doorbraak. Een band waar we nog steeds met weemoed aan terugdenken. Hoewel zijn huidige “Steven Troch band” zeker niet moet onder doen. Steven stelde ons voor om als duo met de Deen Big Creek Slim in ’t Hofke te spelen. Eerlijk gezegd, wij kenden hem niet. Maar na een paar minuutjes “youtuben” was de beslissing genomen. Wat een stem, wat een gitarist! Deze twee samen, dat moet vonken leveren, dachten wij. Kom het zelf mee beleven in onze Riverside-tent!

BLUE MOON MARQUEE (CAN)

BLUE MOON MARQUEE (CAN)

Mainstage : 13.45 u. – 14.45u.

Blue Moon Marquee bestaat uit A.W. Cardinal en Jasmine Colette. Een duo dus, maar wel eentje met de sound van een full band. Jasmine is de rhythm sectie. Ze speelt niet alleen contrabas maar ook basdrum, snare en hi-hat en daarbij zingt ze ook nog eens. A.W. heeft een zware, rokerige stem, Tom Waits is nooit ver weg. Zijn gitaarspel is energiek, swingend en heeft een jazzy blues geluid. Gepassioneerde optredens en smeulende chemie op het podium zijn hun handelsmerk. Hun muziek is een mengeling van early blues, folk roots, swing en ragtime. Zelf noemen ze het “Gypsy Blues”. Dé ideale opener voor zondag!

KAT RIGGINS & HER BLUES REVIVAL (USA)

KAT RIGGINS & HER BLUES REVIVAL (USA)

Mainstage : 15.15 u. – 16.15 u.

Kat Riggins is een 38-jarige Amerikaanse blueszangeres afkomstig uit Miami, Florida. Dankzij de platencollectie van haar ouders ontwikkelde ze een liefde voor verschillende soorten muziek, van gospel tot soul en van country tot rock. Haar grootste liefde echter, is de rauwe, vuile, authentieke sound van grote heldinnen Bessie Smith, Etta james, Nina Simone, Koko Taylor en Janis Joplin. Samen met haar Nederlandse band brengt ze gospelblues, bluesrock en funky blues. Opgelet, deze knappe bluesdiva is een echte bom op het podium en de kans is dus groot dat den hof al vroeg op de dag gaat ontploffen.

DANY FRACHI BAND (ITA)

DANY FRACHI BAND (ITA)

Mainstage : 16.45 u. – 17.45 u.

Dany Franchi is geboren in Genua, Italië en wordt beschouwd als één van de beste jonge bluesmuzikanten van het moment. Dany stelt samen met zijn Italiaanse band zijn nieuwe, door Anson Funderburgh geproduceerde plaat “Problem Child” voor. Het gaat heel hard voor deze jonge gitarist. Hij stond op het podium met The Fabulous Thunderbirds en Ronnie Earl en speelde op vele prestigieuze festivals over heel de wereld. Zijn gitaarspel is ronduit fantastisch. Zowel in de rauwe shuffles als in de slow songs weet hij op ongeëvenaarde manier zijn publiek te begeesteren. Deze nieuwe bluesheld speelt bij ons zijn allereerste festivaloptreden in België!

ROBERT JON & THE WRECK (USA)

ROBERT JON & THE WRECK (USA)

Mainstage : 18.15 u. – 19.45 u.

Deze vijfkoppige southern rockband uit Orange County, California, speelde twee jaar geleden al een fel gesmaakt optreden in onzen hof. Robert Jon & The Wreck is niet zomaar southern rock. Ze geven een eigen draai aan dit genre. Meer soul, meer blues, enorm veelzijdig. Je hoort flarden Lynyrd Skynyrd, dan weer intense soul- & blues-invloeden. De harmonieuze samenzang en gitaar doen dan weer aan The Allman Brothers denken. Zelf vat de band hun muziek in drie woorden samen: Music, Miles and Whiskey. Live is de band een sensatie. Vijf uitmuntende muzikanten die op verschroeiende wijze elk publiek meesleuren in hun intense muzikale trip. Wij zijn heel trots en blij dat ze terugkomen!

NIKKI HILL (USA)

NIKKI HILL (USA)

Mainstage : 20.15 u. – 21.45 u.

In 2013 organiseerde Goezot het allereerste optreden van Nikki Hill in België. Sindsdien probeerden we haar élk jaar opnieuw terug naar ’t Hofke te halen. Steeds zonder succes, tot nu. Nikki is afkomstig uit Durham, North Carolina, maar verblijft met haar man en gitarist Matt Hill in St. Louis, Missouri. Een Amerikaanse krant schreef onlangs : “If Tina Turner and Little Richard had a daughter and raised her with the help of uncles James Brown and Chuck Berry, she’d be like Nikki Hill.” En inderdaad, ze heeft het allemaal in zich : rockabilly shouts, southern blues, soul, rebel punk, kortom alles wat ROCKT! Haar optredens barsten van de energie en als je haar nieuwe plaat “Feline Roots” beluistert, weet je dat het nog harder en spannender kan. Eindelijk staat deze grote rockmadam op ons festivalleke!

THE PALADINS (USA)

THE PALADINS (USA)

Mainstage : 22.15 u. – 23.45 u.

Dit legendarisch trio uit San Diego staat al jarenlang op ons verlanglijstje. Dave Gonzalez (zang/gitaar) komt eindelijk met z’n kompanen Thomas Yearsley (contrabas) en Brian Fahey (drums) naar Oud-Turnhout. Dave en Thomas begonnen de band in 1980 en stammen uit dezelfde scene als Los Lobos en The Blasters. Twaalf platen later zijn ze nog steeds één van de “hardest rockin’ trios” in de wereld. Bijna veertig jaar zijn ze nu aan de slag, maar van enige sleet is nog altijd geen sprake. Blues, soul, country, rockabilly en een snuifje surf, het komt allemaal in moordend tempo voorbij geraasd tijdens een Paladins-show. Wij zijn zeer verheugd en vereerd dat één van de beste rootsbands aller tijden op ons podium staat!