Roots in't Hofke 2019


Zaterdag 8 Juni 2019

Kerkstraat 46, 2360 Oud-Turnhout(B)

COLTON TURNER (USA)

COLTON TURNER (USA)

Mainstage : 14.30 u. – 15.30 u.

Colton Turner en zijn broer Zane (lead gitarist) groeiden op in Carlsbad, California. Momenteel verblijven ze in Austin, Texas. 

Deze band is het beste wat de rockabilly scene de laatste jaren is overkomen. Authentieke rockabilly met een prachtige stem, excellente muzikanten en een berg originele songs. Buiten Colton en Zane bestaat de band uit Alberto Telo op drums en Yari Bolanos op contrabas. Veel te goed om te openen maar aangezien ze ’s avonds nog in Amsterdam moeten spelen, zat er niks anders op. Kom op tijd en mis deze “new stars of rockabilly” niet!

THE LANKASTERS (SWE)

THE LANKASTERS (SWE)

Mainstage : 16.00 u. – 17.00 u.

Nieuwe Zweedse band uit Stockholm bestaande uit Tobias Einstad (zang, gitaar), Janne Linden (gitaar), Johan Svensson (drum) en Torbjörn Eliassen (bas). Vorig jaar sloten Tobias en Johan, samen met Daniel Kordelius op zaterdag op magistrale wijze af met The Domestic Bumblebees. Wie er bij was, weet dat dit een legendarisch concert was. Er werd toen aangekondigd dat dit hun laatste optreden in lange tijd zou zijn omdat Daniel zich ging wijden aan het vaderschap.

Zijn twee kompanen bleven niet bij de spreekwoordelijke pakken zitten en vormden The Lankasters. Rockin’ blues, garagerock, rechtendoor rock ’n roll. Eerste keer in België! Crank up the fuzz!! Let’s Rock ’n Roll!

JESSE DAYTON (USA)

JESSE DAYTON (USA)

Mainstage : 17.30 u. – 18.45 u.

De Amerikaanse zanger/gitarist Jesse Dayton maakt al tien albums lang gemeen rockende outlawcountry met de spirit van zijn helden Johnny Cash, Willie Nelson en Waylon Jennings. Wereldroem heeft hij nog niet vergaard maar behalve zijn fans weten ook zijn collega’s hem te appreciëren. Zo speelde Dayton gitaar op albums van alle drie bovengenoemde grootheden. Op zijn nieuwe plaat The Outsider (2018) laat Dayton weer eens horen hoe veelzijdig hij is: honkytonk, rock ‘n roll, country, gospel, blues, alles komt in moordtempo voorbij. En live is deze americana-rocker uit Austin, Texas een ware sensatie!

THE LEGENDARY SHACK SHAKERS (USA)

THE LEGENDARY SHACK SHAKERS (USA)

Mainstage : 19.15 u. – 20.15 u.

Gitarist Jeff Beck omschreef de Legendary Shack Shakers ooit als ‘Yardbirds meets Sex Pistols’. Een rake observatie, dat moet gezegd worden. Deze groep heeft een geruchtmakende reputatie opgebouwd met een unieke pastei van Southern Gothic rockabilly en smerige bluespunk. De optredens van de Shack Shakers zijn ongemanierd, hysterisch, gevaarlijk en vooral erg gezellig. Onder leiding van hun charismatische frontman JD Wilkes – volgens Dead Kennedys-baas Jello Biafra ‘de beste frontman uit Nashville’  – vormen deze legenden een viermans-sloopploeg uit het Zuiden. Peperhete rootspunk die iedere potentiële bekeerling omtovert tot een ware gelovige. 

DALE WATSON & HIS LONE STARS (USA)

DALE WATSON & HIS LONE STARS (USA)

Mainstage : 20.45u. – 22.00 u.

Dale Watson is één van de laatste authentieke countryhelden. Met een plek in de Hall Of Fame van Austin is hij in Amerika al bijna een legende. Net als zijn grote voorbeeld Johnny Cash speelt hij rauwe, pure country en zet hij zich af tegen de gladde popcountry die volgens hem tegenwoordig uit Nashville komt. 

Uitspraak van de legendarische Willie Nelson : “I’m one of Dale’s biggest fans". Naast Waylon Jennings, George Jones en diezelfde Willie Nelson mag hij zich één van de beste countryzangers en songschrijvers van Texas noemen. Verwacht geen melige country-vertoning, maar “the real deal”, waarbij het ook al eens stevig kan rocken. Wij zijn trots dat we deze unieke country-outlaw eindelijk hebben kunnen strikken!

PAT CAPOCCI (AUS)

PAT CAPOCCI (AUS)

Mainstage : 22.30u. – 23.45 u.

Deze Australiër uit de regio New South Wales is uitgegroeid tot één van de meest gerespecteerde artiesten in de rockabilly scene. Hij heeft het dan ook allemaal: de looks, de songs, de sound en de stem. Daarbovenop is hij ook nog één van de beste gitaristen die wij de laatste tijd aan het werk zagen. Pat’s stijl is een unieke mix van western swing, jazz, country en blues. Wij vliegen hem speciaal in voor één optreden, dat wil zeggen een exclusief optreden voor Europa. Hij zal worden begeleid door de Zweden Tobias Einestad op contrabas en Johan Svennson op drums. En deze combinatie gaat knallen, daar zijn wij 100% zeker van. Mis deze unieke afsluiter niet!