Zon 04 06 | Blues in't Hofke

Zon 04 06 | Blues in't Hofke

Blues in't Hofke

  • Doors: 13u00
  • Tickets
    • € 7 inwoners Oud-Turnhout
    • € 18 vvk
    • € 23 kassa
    • Gratis tem.15 jaar

Scott H. Biram (USA)
Scott H. Biram is afkomstig uit Austin, Texas en wordt ook wel “The Dirty Old One Man Band” genoemd. Hij is één van de prominente figuren uit de “one man band” scene. Blues en country, maar ook punk en heavy metal, hij gooit het allemaal op een hoopje en geeft er z’n eigen hillbilly twist aan. Scott jodelt, zingt en gromt zijn ruige teksten door elkaar. Met zijn Lemmy metal-attitude en z’n stompende, pulserende ritmes zal hij, op z’n zachtst gezegd, een opmerkelijke doortocht maken.

Shakedown Tim & the Rhythm Revue (B)
Deze muzikanten ademen the blues, en reizen in één teug van de Mississippi Delta tot in Chicago.  Zanger-gitarist Shakedown Tim Ielegems is de oprichter van de band Fried Bourbon (met Steven Troch). Nu treedt hij naar voor als lead zanger met een bezetting van drums, contrabas, gitaar en saxofoon. Het geluid van een vintage fat body gitaar, saxofoon en een strakke rhythm sectie geeft een mix van low down blues, happy blues, wilde Memphis boogie, juke joint stomp met hier en daar een gospel. Deze band mikt op je heupen én op je ziel!

Giles Robson Band (UK)
2016 was het jaar van de grote doorbraak van deze Giles Robson Band. Ze worden dan ook beschouwd als dé bluesband die je moet gezien hebben in 2017. Giles is een fenomenaal talent op de mondharmonica. De band werd al meer dan eens vergeleken met Lester Butlers’ Red Devils en dat wil zeggen vuil, rauw, intens, emotioneel en groovy. Deze topband zal je omver blazen met hun “dirty sweat down the walls twelve bar road house blues”.

Monti Amundson (USA)
De Amerikaan Big Monti oftewel Monti Amundson is ‘terug van weggeweest’, en hoe. Na een slepende ziekte is hij eindelijk weer te zien in ons land. De uit Portland (Oregon) afkomstige bluesgigant is in zijn stijl beïnvloed door Texan-rockers als BB King en Stevie Ray Vaughan, maar ook door rocklegendes als Jimi Hendrix en Jeff Beck. Deze mix van stijlen binnen de blues maakt hem een uniek artiest. Bovenal is ‘Big’ Monti echter een groots live-performer.

Nick Waterhouse (USA)
Nick Waterhouse brengt zijn rhythm&blues zo authentiek dat je amper kan geloven dat hij nog maar dertig jaar is. Hij staat bekend als “the young guy who makes old r&b” en in zijn thuisland (the US of A) is hij een rasechte ster. Zijn muziek, een sensuele mix van rock ’n roll, oude r&b en soul. Zet daarbij nog een fantastische stem en een flink dosis top-entertainment en je krijgt een supershow!

Jeff Jensen Band (USA)
Wij zagen deze band uit Memphis, Tennessee, vorig jaar twee keer aan het werk en werden evenveel keren van onze sokken geblazen. Dit trio mixt soul, rock, jazz en Amerikaanse rootsmuziek, maar steeds diep beïnvloed door de blues. De grote kracht van hun shows zit ‘m in de ongelooflijk gepassioneerde performance van Jeff en zijn muzikanten. Van zacht en zwoel naar hard en swingend, het kan alle kanten opgaan. Jeff is een meesterlijk gitarist en heeft een heerlijk warme stem. Wij zijn ervan overtuigd dat deze band, ondanks hun nog relatieve onbekendheid, de afsluitende stek op ons festival meer dan waard is en dat ze met een verschroeiende set weer vele bluesfans voor zich gaan winnen.


Riverside Stage

Big Joe Louis & His Blues Kings (UK)
Big Joe Louis werd geboren in Jamaica maar verhuisde in de jaren 70 naar de UK en richtte daar 20 jaar geleden de Blues Kings op. Ze zijn vele malen genomineerd voor de Britse blues awards, zowel voor beste zanger, beste gitarist als voor beste bluesband. Voor velen zijn zij ook nog steeds de beste bluesband uit de UK. Dit is krachtige en authentieke down-home blues van topniveau.