Vrij 02 06 | Admiral Freebee

Vrij 02 06 | Admiral Freebee

Admiral Freebee in't Hofke

  • Doors: 19u00
  • Tickets
    • € 22 vvk

DJ Funkie Frankie
Funkie Frankie is een alomtegenwoordige dj met roots geworteld in het Turnhoutse. Het zal onmogelijk zijn om stil te blijven staan wanneer je jezelf waagt onze Riverside stage te betreden. Hij haalt alle Soul, Blues en Reggae legendes terug boven maar pakt ook uit met vettig, elektronisch en dansbaar. De extra toots komt boven wanneer hij naadloos overschakelt op zijn vinyl mengpaneel. Hey you, don’t watch that, watch this!

Thomas Henry Rockestra
Twee mannen, bezeten van muziek en in deze formule absoluut van de "classic rock" uit de jaren '60, '70 en begin '80. De tijden dat het nog gewoon "rock" werd genoemd. Rock 'n Roll will never die, en dat bewijzen deze heren, die samen al 50 jaar de podia onveilig maken (opgeteld wel te verstaan) in allerhande combinaties. Nu dus met een duo die de muziek van Jimmy Hendrix, ZZTop, Creedance, Aerosmith, Black Crowes enz enz niet uit de weg gaat. Full sound and minimum personnel. "If it's too loud, you're too old, but never too old to rock.

Admiral Freebee
In deze onzekere tijden kunnen we , god zij dank, op één zekerheid rekenen: Admiral Freebee lost altijd de verwachtingen in!
En zo'n geruststelling, dat heeft een mens nodig. Daarom werd de nieuwe plaat ‘Wake up and dream’, zijn zesde, zó warm onthaald.

Het klinkt allemaal bekend en toch hebben we het nooit eerder zo van Admiral Freebee gehoord, en wordt muzikaal en thematisch nieuw terrein veroverd zonder dat trouwe onderdanen teleur moeten worden gesteld. Op Wake Up And Dream is de Admiraal meer dan ooit Tom Van Laere. Bevrijd van de verplichting iemand of iets te moeten zijn, laat hij zich meevoeren door zijn eigen songs, zoals een fiere Indiaan rechtop staand in zijn kano die op een triomfantelijk klaterende waterval af stevent.

En er is nóg een zekerheid, om mee af te ronden: Live is Admiral Freebee de perfectie zelve! Kom dat zien.