2, 3 & 4 Juni | Goezot in't Hofke

2, 3 & 4 Juni | Goezot in't Hofke

Vrijdag - Admiral Freebee in't Hofke

 • Doors: 19u00
 • Tickets
  • € 22 vvk

DJ Funkie Frankie
Funkie Frankie is een alomtegenwoordige dj met roots geworteld in het Turnhoutse. Het zal onmogelijk zijn om stil te blijven staan wanneer je jezelf waagt onze Riverside stage te betreden. Hij haalt alle Soul, Blues en Reggae legendes terug boven maar pakt ook uit met vettig, elektronisch en dansbaar. De extra toots komt boven wanneer hij naadloos overschakelt op zijn vinyl mengpaneel. Hey you, don’t watch that, watch this!

Thomas Henry Rockestra
Twee mannen, bezeten van muziek en in deze formule absoluut van de "classic rock" uit de jaren '60, '70 en begin '80. De tijden dat het nog gewoon "rock" werd genoemd. Rock 'n Roll will never die, en dat bewijzen deze heren, die samen al 50 jaar de podia onveilig maken (opgeteld wel te verstaan) in allerhande combinaties. Nu dus met een duo die de muziek van Jimmy Hendrix, ZZTop, Creedance, Aerosmith, Black Crowes enz enz niet uit de weg gaat. Full sound and minimum personnel. "If it's too loud, you're too old, but never too old to rock.

Admiral Freebee
In deze onzekere tijden kunnen we , god zij dank, op één zekerheid rekenen: Admiral Freebee lost altijd de verwachtingen in!
En zo'n geruststelling, dat heeft een mens nodig. Daarom werd de nieuwe plaat ‘Wake up and dream’, zijn zesde, zó warm onthaald.

Het klinkt allemaal bekend en toch hebben we het nooit eerder zo van Admiral Freebee gehoord, en wordt muzikaal en thematisch nieuw terrein veroverd zonder dat trouwe onderdanen teleur moeten worden gesteld. Op Wake Up And Dream is de Admiraal meer dan ooit Tom Van Laere. Bevrijd van de verplichting iemand of iets te moeten zijn, laat hij zich meevoeren door zijn eigen songs, zoals een fiere Indiaan rechtop staand in zijn kano die op een triomfantelijk klaterende waterval af stevent.

En er is nóg een zekerheid, om mee af te ronden: Live is Admiral Freebee de perfectie zelve! Kom dat zien.

Zaterdag - Roots in't Hofke

 • Doors 14u00
 • Tickets
  • Voorverkoop € 22
  • Inkom € 25
  • kinderen tot 15 jaar gratis 
Shorty Jetson & his Racketeers (B)
Dit jong kempisch viertal is actief sinds 2015. Ze spelen zowel stevige covers uit de 50's & 60's als eigen nummers. Strakke, energieke rockabilly with attitude! Shorty Jetson is een echt podiumbeest. De ideale opener, als je ’t ons vraagt.
Marc & the Wild Ones (D)
WILD! WILD! WILD! That’s what Marc & the Wild Ones are!
Deze jonge, authentieke rockabillyband zag het daglicht in april 2011 in Kirchlauter, Duitsland en bestaat uit Marc Valentine (vocals, rhythm guitar), Rene Rottmann (leadguitar), Andy Hümmer (doublebass), en Stefan Dürrbeck (Drums). Met hun high-energy rockabilly tourden ze al door heel Europa. Deze gasten staan steeds garant voor een stomende rockin’ live-set!
T99 (NL)
T-99, de onverwoestbare driemanstank van de Nederlandse rootsrock is terug. Na een pauze van zeven jaar geeft T-99 de rootsmuziek opnieuw een lekkere schop onder de kont door haar te injecteren met surf, jazz, country, folk, bluegrass, rock-‘n-roll, punk en soul. Ze stonden reeds 2 maal eerder op onze wei en zijn blij dat ze terug zijn. Welcome back!
Restless (UK)
Deze legendarische Britse neo-rockabillyband werd opgericht in 1978 in Ipswich door zanger/leadgitarist Mark Harman, ook bekend van The Space Cadets. Met supersnelle rockabilly en messcherpe gitaarsolo’s razen  ze door hun show, die nog steeds even opwindend is als pakweg dertig jaar geleden.
Big Sandy and his Fly-Rite Boys (USA)
Deze band uit Californië hoeven we eigenlijk niet voor te stellen? Zanger Robert Williams, alias Big Sandy, was een paar jaar geleden nog te gast in ’t Hofke met Los Straitjackets. Meester-gitarist Ashley Kingman zagen we vorig jaar nog  schitteren met Red Hot ’n Blue. De twee overige Fly-Rite Boys zijn uit bassist Kevin Stewart en drummer Ricky McCann. Met hun aanstekelijke mix van rockabilly, western swing en country boogie zullen ze onze wei in vuur en vlam zetten.
Shaun Young & the 3 Ringers (USA)
Nieuwe all-star band uit Austin, Texas met aan het hoofd de legendarische Shaun Young. In de jaren negentig vormde hij  samen met gitarist Sean Mencher en meesterbassist Kevin Smith (nu bij Willie Nelson) High Noon, misschien wel het allerbeste rockabilly-trio van deze tijd. Nu komt hij terug met drummer Bobby Trimble (Big Sandy, Bellfuries), bassist Todd Wulfmeyer en de Nederlandse gitarist Tjarko Jeen (woont al 20 jaar in Austin) aan zijn zijde. Ze spelen opwindende rockabilly en rock ’n roll. Welcome back, Mr. Shaun Young!

Zondag - Blues in't Hofke

 • Doors: 13u00
 • Tickets
  • € 7 inwoners Oud-Turnhout
  • € 18 vvk
  • € 23 kassa
  • Gratis tem.15 jaar

Scott H. Biram (USA)
Scott H. Biram is afkomstig uit Austin, Texas en wordt ook wel “The Dirty Old One Man Band” genoemd. Hij is één van de prominente figuren uit de “one man band” scene. Blues en country, maar ook punk en heavy metal, hij gooit het allemaal op een hoopje en geeft er z’n eigen hillbilly twist aan. Scott jodelt, zingt en gromt zijn ruige teksten door elkaar. Met zijn Lemmy metal-attitude en z’n stompende, pulserende ritmes zal hij, op z’n zachtst gezegd, een opmerkelijke doortocht maken.

Shakedown Tim & the Rhythm Revue (B)
Deze muzikanten ademen the blues, en reizen in één teug van de Mississippi Delta tot in Chicago.  Zanger-gitarist Shakedown Tim Ielegems is de oprichter van de band Fried Bourbon (met Steven Troch). Nu treedt hij naar voor als lead zanger met een bezetting van drums, contrabas, gitaar en saxofoon. Het geluid van een vintage fat body gitaar, saxofoon en een strakke rhythm sectie geeft een mix van low down blues, happy blues, wilde Memphis boogie, juke joint stomp met hier en daar een gospel. Deze band mikt op je heupen én op je ziel!

Giles Robson Band (UK)
2016 was het jaar van de grote doorbraak van deze Giles Robson Band. Ze worden dan ook beschouwd als dé bluesband die je moet gezien hebben in 2017. Giles is een fenomenaal talent op de mondharmonica. De band werd al meer dan eens vergeleken met Lester Butlers’ Red Devils en dat wil zeggen vuil, rauw, intens, emotioneel en groovy. Deze topband zal je omver blazen met hun “dirty sweat down the walls twelve bar road house blues”.

Monti Amundson (USA)
De Amerikaan Big Monti oftewel Monti Amundson is ‘terug van weggeweest’, en hoe. Na een slepende ziekte is hij eindelijk weer te zien in ons land. De uit Portland (Oregon) afkomstige bluesgigant is in zijn stijl beïnvloed door Texan-rockers als BB King en Stevie Ray Vaughan, maar ook door rocklegendes als Jimi Hendrix en Jeff Beck. Deze mix van stijlen binnen de blues maakt hem een uniek artiest. Bovenal is ‘Big’ Monti echter een groots live-performer.

Nick Waterhouse (USA)
Nick Waterhouse brengt zijn rhythm&blues zo authentiek dat je amper kan geloven dat hij nog maar dertig jaar is. Hij staat bekend als “the young guy who makes old r&b” en in zijn thuisland (the US of A) is hij een rasechte ster. Zijn muziek, een sensuele mix van rock ’n roll, oude r&b en soul. Zet daarbij nog een fantastische stem en een flink dosis top-entertainment en je krijgt een supershow!

Jeff Jensen Band (USA)
Wij zagen deze band uit Memphis, Tennessee, vorig jaar twee keer aan het werk en werden evenveel keren van onze sokken geblazen. Dit trio mixt soul, rock, jazz en Amerikaanse rootsmuziek, maar steeds diep beïnvloed door de blues. De grote kracht van hun shows zit ‘m in de ongelooflijk gepassioneerde performance van Jeff en zijn muzikanten. Van zacht en zwoel naar hard en swingend, het kan alle kanten opgaan. Jeff is een meesterlijk gitarist en heeft een heerlijk warme stem. Wij zijn ervan overtuigd dat deze band, ondanks hun nog relatieve onbekendheid, de afsluitende stek op ons festival meer dan waard is en dat ze met een verschroeiende set weer vele bluesfans voor zich gaan winnen.


Riverside Stage

Big Joe Louis & His Blues Kings (UK)
Big Joe Louis werd geboren in Jamaica maar verhuisde in de jaren 70 naar de UK en richtte daar 20 jaar geleden de Blues Kings op. Ze zijn vele malen genomineerd voor de Britse blues awards, zowel voor beste zanger, beste gitarist als voor beste bluesband. Voor velen zijn zij ook nog steeds de beste bluesband uit de UK. Dit is krachtige en authentieke down-home blues van topniveau.