3, 4 & 5 Juni | Goezot in't Hofke 2016

VRIJDAG 3 JUNI

URBANUS EN DE FANFAAR

Nu de recentste festivaltoer van Urbanus en De Fanfaar zo goed scoorde bij het grote publiek, kreeg hij de smaak te pakken en plakt hij er met zijn rockbandje nog wat festivals achteraan. Goed voor Goezot! en ons publiek. Vorig jaar stond hij op ook al onze shortlist maar lagen de kaarten beter voor de jonge helden van School is Cool. Maar dat was vorig jaar…

De Fanfaar is een Brusselse Nederlandstalige rockband met vette gitaren en al even vette tattoo’s. In zijn 40 jarige carrière beschouwt Urbanus dit avontuur als een nieuwe frisse missie en een opwaardering van zijn uitgebreid oeuvre. De show bevat nummers uit de recentste cd’s, doorspekt met gouden krakers van toen hij nog klein was.

Een volbloed rockzanger is Urbanus niet, en een gewone zanger ook niet, maar samen met de ervaren muzikanten van De Fanfaar kan hij deze gebreken ruimschoots goed maken door veel gesten te verkopen op het podium en een show te brengen met oneliners en Rock & Roll met veel haar op. Het grootste verschil tussen een festival en een theater is volgens Urbanus dat er op een festival geen gordijnen hangen. Maar daar zet hij zich wel overheen. De joelende en rondspringende menigte voor het podium is de peper in de kont die hem iedere keer tot het uiterste drijft.

Dat we deze oude held nu toch mogen verwelkomen op ons festivalpodium,  doet ons dan ook groot plezier.

Urbanus zelve, in “den hof van de pastoor”. Zeg nu zelf, dat voelt toch aan als thuiskomen…


Facebook
Youtube

BOTTLE OF MOONSHINE

Bottle of Moonshine is een elfkoppig grotendeels Kempischcollectief dat grossiert in zweterige grooves. Sinds zangeres Hanne Peetermans in 2012 de rangen vervoegde, speelde de band meer dan 100 shows in binnen- en buitenland, op de podia van o.a. de Gentse Feesten, Mano Mundo, Afro-C, Reggae Geel, Dance Ska La (FR) en Riverside Stomp (DE).

Of het nu gaat om zomerfestivals of zweterige clubs, Bottle of Moonshine weet de knoppen van uw dansmachine staan en deinst niet terug ze stevig te beroeren.

Het eerste album, “Everybody watches, no one knows” (2013) kreeg goede recensies en de single "Frankly" werd opgepikt door Radio 2. Hun tweede plaat, "Believe the numbers” werd eind 2015 losgelaten op het Belgische publiek, met een releaseshow in Turnhout (De Kuub). Wij waren erbij, keken ernaar en vonden die avond de ideale feestband voor onze openingsavond.

Het dak eraf ! 


Facebook
Youtube

DJ FUNKIE FRANKIE

oude dansmuziek van een jonge knaap...

Ska , Latin, Swing funk, R'n'R, Soul, Blues, Reggae, Roots, Hardrock, Piratenhits, Disco, Rock, Vlaamse krakers... Wow !

Facebook

 

ZATERDAG 4 JUNI

EASTVILLE SINNER(B)

Wat krijg je wanneer vier enthousiaste muzikanten samen in één kamer worden geplaatst?Allen hun rugzak gevuld met persoonlijkheid, vaardigheden, ervaring en een verdomd goede smaak. Die jongens zijn Kris Wouters, Bas Vanstaen en de musical-tweeling Jimmy en Ken Hontelé.Ik veronderstel dat bandnamen als Moonshine Reunion, Howlin Bill, Hétten Dés… bekend klinken. Voeg het allemaal samen en er ontstaat een machtige, fijne likeur. Het geeft je een mengeling van Americana, Outlaw Land, zeldzame Rockabilly en een paar uitstekende klassiekers.

Facebook
Youtube

SHOTDOWN FROM SUGARTOWN (AU)

Dit australisch trio is afkomstig uit Perth. Leadzanger Rusty Pinto is één van de eerste australische rockers die in Europa kwamen optreden. Hij heeft de rock&roll duivel in z’n ziel, maar zingt als een engel. Nu komt hij dus met dit trio terug naar Europa. Ze brengen hun Rockabilly, Honky-Tonk en rock&roll heel rauw, onversneden en authentiek.

Facebook
Youtube

THE BARNSTOMPERS (NL)

Deze hollandse “swingbilly” band draait al meer dan 20 jaar mee aan top van de europese rockin’ scene. In 2008 speelden ze reeds een eerste keer in’t hofke. Hun authentieke muziek is gebaseerd op de traditionele American Country-Boogie, Western-Swing en Rockabilly. De aanstekelijke stem van zanger/frontman kees Stigter en het muzikaal vakmanschap van de hele band zorgen ervoor dat ze live zeer de moeite waard zijn. Bovendien maakt de sympathieke uitstraling van deze heren op een podium je steeds weer “goedgezind”!

Facebook
Youtube

THE COUNTRYSIDE OF HARMONICA SAM (SE)

Samuel Andersson (oftewel Harmonica Sam) is een  geweldige mondharmonica-speler en bekend voor z’n rhythm ’n blues shows, meestal begeleid door The Domestic Bumblebees. Maar zijn “country side” is iets compleet anders. Hier speelt hij zelf rhythm gitaar en wordt begeleid door steelgitaar, leadgitaar, staande bas en drums, de ideale bezetting voor authentieke country music. Als je deze fantastische band hoort, waan je je vanzelf in het Nashville van eind jaren vijftig in het goede gezelschap van George Jones, Lefty Frizell en Faron Young. Onweerstaanbare country en honky tonk!

Facebook
Youtube

RED HOT 'N BLUE (UK)

Legendarische Britse band, die op z’n hoogtepunt was eind jaren 80, begin jaren 90 met record hop hits zoals “Sure Like The look In Your Eyes” en “Jumpin’ Around”. Sleutelfiguren zijn zanger Mouse (Space Cadets) en gitarist Ashley King (Big Sandy). Zeer sporadisch doen ze nog ‘ns een reünie-optreden. Dit is de eerste keer in 13 jaar dat ze hun vette, energieke rockabilly naar het europese vasteland brengen.

Facebook
Youtube

TT SYNDICATE (PT)

In 2014 stond deze 7-koppige portugese band uit Porto reeds in ’t  Hofke, maar toen vonden veel aanwezigen dat ze veel te laag op de affiche stonden. Dit maken we nu goed door hen te laten afsluiten. Zanger Pedro Serra en drummer Nuno Gomez zijn de bekendste namen in deze band. Zij zijn in onze contreien al jarenlang regelmatig te gast met rockabillyband The Mean devils en country/honky-tonkband 49 Special. TT Syndicate brengt een explosieve cocktail van rhythm&blues, northern soul en 60’s beat en zetten met hun wervelende show onzen hof gegarandeerd in vuur en vlam.

Facebook
Youtube

ZONDAG 5 JUNI

CHILLY WILLY (B)

Deze zeskoppige ambiance-blues band uit de regio Diest draait al 24 jaar mee. Frontman Huibbe en z’n muzikanten willen hun publiek telkens weer een onvergetelijke tijd bezorgen met eerlijke “echte” muziek gespeeld met volle overtuiging en bezieling. Chilly Willy is een band die je moet “beleven’.

Facebook
Youtube

 

JAMES 'SUPER CHIKAN' JOHNSON (USA)

Een van de meest intrigerende bluesmannen die de Mississippi Delta ooit voortbracht is ongetwijfeld de 65-jarige Super Chikan. Zijn gebit vol goud en diamanten en de al even veelkleurige, zelfgebouwde gitaren zijn een lust voor het oog. Maar het zijn uiteraard zijn wervelende gitaarcapriolen, de stomende cocktail waarin Muddy Waters, John Lee Hooker en Chuck Berry om voorrang vechten en een onnavolgbare podiumpresentatie die de show stelen. Super Chikan neemt zijn publiek mee op een muzikale reis naar de juke joints van Mississippi, waar de (delta)blues geboren is.

Facebook
Youtube

ROBERT JON & THE WRECK (USA)

Dit amerikaans quintet, onder leiding van Robert Jon Burrison uit Orange County, Californië, leeft naar eigen zeggen volgens drie simpele woorden : “music, miles and whiskey”. Met hun rauwe songs, sterke lead zang en bonkende ritme sectie hebben ze op korte tijd een ijzersterke live-reputatie weten op te bouwen. Ze laten hun hete Southern Rock, Country Blues en Rock ‘n Roll op verschroeiende wijze los op hun publiek.

Facebook
Youtube

NICO DUPORTAL & HIS RHYTHM DUDES (FR)

Early rock ’n roll en rockin’ rhythm&blues uit Parijs. Zanger en gitarist Nico Duportal, geruggesteund door contrabas, piano, drums en blazerssectie, neemt ons mee terug naar de vroege jaren 50, de hoogdagen van de jumpblues. Nico is een zeer begenadigd gitarist en heeft daarbij een soulvolle stem. Zijn band bestaat stuk voor stuk uit sublieme muzikanten, waar live het plezier vanaf spat. Een concert van Nico Duportal & his Rhythm Dudes is één groot, stomend rhythm&blues feest!

Facebook
Youtube

SHAKURA S'AIDA (CAN)

Shakura S’Aida is een vrouw met vele gezichten. Ze is niet alleen actrice en festivalorganisator, maar bovenal  één van de beste blues- en jazz-zangeressen ter wereld die haar sporen verdiende bij artiesten als Patti Labelle, Ruth Brown en de legendarische hammondorgelspeler Jimmy Smith. Deze Diva kan met haar stem alle genres aan : jazz, blues, soul en rock. Dit is een top act van een topdame met klasse en charisma, dit is de échte blues, jazz en gospel verenigd in één wondermooie vrouw!

Facebook
Youtube

BEN PRESTAGE (USA)

Deze one-man band uit Indiantown, Florida stond reeds eerder in’t Hofke in 2011. Ben speelt gitaar, harmonica, “footdrum”, banjo, viool en nog vele andere instrumenten, maar vooral zijn zogenaamde “cigar box” gitaar springt in het oog, gemaakt van een sigarenkist en twee bezemstelen. Hij brengt ons onweerstaanbare, rauwe elektrische boogie oftewel de duivelse sound van Ben Prestage waarbij het onmogelijk is om te blijven stilstaan. Let’s boogie on the Riverside Stage!!

Facebook
Youtube

Copyright © 2013 Goezot vzw | Login

Dienstenthuis
Davy Gevers
Nijs Keustermans
Bart Sel
gsv
Willemsen Steve
Ednico-Cago
Wesaproductions
Wuyts Software Development
Heyns Betonwerken
Lenaerts hvac
Your Logo